Početna Gradske teme Miran protest u Novom Sadu zbog najavljenih mera i policijskog sata

Miran protest u Novom Sadu zbog najavljenih mera i policijskog sata

0

Nekoliko desetina građana Novog Sada protestovalo je sinoć u centru grada nakon najave uvođenja vanrednog stanja u Beogradu, a možda i u drugim gradovima Srbije. Građani su se okupili na Trgu Republike nakon poziva na društvenim mrežama. Sve vreme protesta na trgu je bila policija koja je čuvala Gradsku kuću.

Prošetali su do Trga slobode gde su se neko vreme zadržali ispred Gradske kuće, a potom je nekolicina njih otišla do Skupštine grada gde su izlepili nalepnice na kojima piše „leči se“. Potom su otišli i do prostorija Srpske napredne stranke u centru grada gde su, takođe, izlepili nalepnice preko plakata predsednika stranke Aleksandra Vučića i gradonačelnika Miloša Vučevića.

Protest se završio pola sata nakon ponoći, kada su preostali građani formirali kolonu i prošetali se Zmaj Jovinom do Trga republike.

Građani su uzvikivali „uhapsite Vučića“, „slobodan grad“ i „oslobodićemo Novi Sad“. Oni su sve vreme pratili situaciju u Beogradu i pružali podršku protestu. Okupljeni su bili uglavnom studenti.

Skup je počeo u 21 čas, nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je te mere najavio.

Za danas u 18 sati najavljen je novi protest u Novom Sadu.

Izvor: Autonomija, 021
Foto: Pixabay