Početna Gradske teme Mirović čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Mirović čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Uskrs svima koji taj hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru, čestitam predstojeći Uskrs sa željom da ga provedu u radosti i dobrom zdravlju. Neka svetlost Uskrsa ispuni vaše domove i vaša srca ljubavlju i toplinom“, navodi se u čestitki predsednika Pokrajinske vlade AP Vojvodine.

Uskršnja čestitka Dragane Milošević

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je u ime resornog sekretarijata i u svoje ime uskršnju čestitku sveštenstvu i svim vernicima koji veliki hrišćanski praznik obeležavaju po gregorijanskom kalendaru.

„Neka nas napori i iskušenja na putu vrline i etičnosti osnaže u opredeljenju da je simbolika obnavljanja života, koju ima ovaj praznik, oličena u trajnoj čovekovoj potrebi da svojim pregnućima doprinosi opštem napretku, negovanju kulture, običaja, verske i nacionalne tradicije. Neka ovih dana svi domovi budu puni radosti i ljubavi za bližnje“, navodi se u čestitki Dragane Milošević.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada