Početna Gradske teme Mirović čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Mirović čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Uskrs svima koji taj hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru, čestitam predstojeći Uskrs sa željom da ga provedu u radosti i dobrom zdravlju. Neka svetlost Uskrsa ispuni vaše domove i vaša srca ljubavlju i toplinom“, navodi se u čestitki predsednika Pokrajinske vlade AP Vojvodine.

Uskršnja čestitka Dragane Milošević

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je u ime resornog sekretarijata i u svoje ime uskršnju čestitku sveštenstvu i svim vernicima koji veliki hrišćanski praznik obeležavaju po gregorijanskom kalendaru.

„Neka nas napori i iskušenja na putu vrline i etičnosti osnaže u opredeljenju da je simbolika obnavljanja života, koju ima ovaj praznik, oličena u trajnoj čovekovoj potrebi da svojim pregnućima doprinosi opštem napretku, negovanju kulture, običaja, verske i nacionalne tradicije. Neka ovih dana svi domovi budu puni radosti i ljubavi za bližnje“, navodi se u čestitki Dragane Milošević.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada