Početna Gradske teme Mirović i Godfri obišli košarkaški kamp na Fruškoj Gori

Mirović i Godfri obišli košarkaški kamp na Fruškoj Gori

0

Na Letenki je otvoren košarkaški kamp “I came to play“, 13. po redu. Kamp je ugostio više od 100 dece, a i ove godine podršku su dale Pokrajinska vlada i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je sa američkim ambasadorom Entonijem Godfrijem obišao košarkaški kamp koji se održava na izletištu Letenka na Fruškoj Gori.

U kampu se nalaze deca koja su došla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Kroz ovu regionalnu školu košarke do sada je prošlo 3000 mladih ljudi iz zemlje i regiona.

“Ovo sjajno druženje postoji 13 godina, postoji učenje košarke. Mi imamo od koga da učimo, kada govorimo o košarci iz Sjedinjenih Američkih Država, kada govorimo o majstorima koji su tamo nekada igrali. Nadam se da će ova deca stvoriti prijateljstva koja će biti toliko snažna da ćemo jednoga dana govoriti da i o tome treba da učimo”, izjavio je Mirović.

Američki ambasador istakao je da je ovaj kamp veoma značajan, jer tokom svih ovih godina spaja decu iz celog regiona.

“Ne učimo samo o košarci ovde, mi učimo o samopoštovanju, o poštovanju drugih, timskoj igri, fer igri. To su veštine i vrednosti koje deca mogu koristiti sta god da odluče da rade u životu”, rekao je Godfri.

Druženje u kampu trajaće sedam dana, a preko 100 dece iz Srbije i regiona za to vreme će sklapati nova prijateljstva, trenirati, i učiti da igraju košarku.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada