Početna Gradske teme Mladi Korejci besplatno masiraju Novosađane

Mladi Korejci besplatno masiraju Novosađane

koreanci_3

Od juče se u Zmaj Jovinoj ulici mogu sresti mladi Korejci, obučeni u karakteristične žute prsluke, kako nude jedinstvenu istočnjačku masažu Novosađanima, i to potpuno besplatno. Da ovo nije šala, već ozbiljan projekat za 021.rs potvrđuje Dejan Rajić iz udruženja “Život i zdravlje” iz Novog Sada, koji otkriva da se zapravo radi o mladim studentima fizioterapije iz Južne Koreje, koji sada već drugi put svoja znanja iz masaže primenjuju na stanovnicima naše zemlje.

“Studenti sa istog ovog fakulteta su i pre dve godine bili u Srbiji i to u Rumi, a sada su po prvi put u Novom Sadu, nakon čega odlaze iz Srbije. Oni su zapravo na nekoj vrsti proputovanja po svetu. Njihovi profesori su preko interneta došli do našeg udruženja, pa smo tako napravili saradnju”, objašnjava on.

koreanci_1

Studenti fizioterapije, njih dvadesetak, svakoga dana će, počevši od ponedeljka, pa sve do petka, kada idu za Grčku, Novosađanima besplatno pružati masaže, merenje krvog pritiska, šećera u krvi, kapaciteta pluća, dok će za najmlađe Novosađane praviti figure od balona i oslikavati im lica.

Međutim, oni imaju sasvim dobar razlog za ovakvu akciju. “Mi u Južnoj Koreji nemamo puno praktične nastave, već uglavnom teorijske. Zbog toga smo se mi profesori organizovali da sakupimo sredstva i pomognemo našim studentima da upoznaju svet a usput i izvežbaju svoj budući zanat”, rekla je Džejn, jedna od četiri profesora korejskih studenata. Kako 021.rs saznaje, sve aktivnosti studenata tokom njihove “turneje” su besplatne, a organizaciju samog putovanja, kao i boravak studenata, finansira njihov “Samjuk univerzitet”.

Novosađani će u blagodetima korejske masaže moći da uživaju svakog dana ove nedelje, u Zmaj Jovinoj ulici, u intervalu od 9 do 11 i od 16 do18 časova.

koreanci_6

Autor i foto: 021.rs