Početna Gradske teme MUP brine o bezbednosti Novosađana – jačanje poverenja između policije i građana

MUP brine o bezbednosti Novosađana – jačanje poverenja između policije i građana

0

Policijska uprava “Novi Sad” brine o bezbednosti više od pola miliona građana. Da su Novosađani bezbedni, istakao je vršilac dužnosti načelnika Policijske uprave “Novi Sad”, general Slobodan Malešić i dodao da će i dalje akcenat biti i na preventivnom radu policije.

Kada je reč o bezbednosti građana u Novom Sadu, vršilac dužnosti načelnika nadležne policijske uprave, general policije Slobodan Malešić, naglašava da je zadovoljan trenutnim stanjem.

Stanje bezbednosti, ako gledamo kroz brojeve i kroz podatke je i više nego dobro. Uvek postoje izolovani slučajevi koji dobiju medijsku pažnju i utiču na stvari javnog mnjenja. Bitan je taj subjektivni osećaj svakog građanina i videli ste i na teritoriji PUNS i grada Novog Sada je pojačano prisustvo policije, bitan je taj preventivan aspekt – Malešić.

Osim rada na proširenju kapaciteta šalter sala za izdavanje dokumenata, najavio je i jačanje saradnje sa školama i vrtićima, kako bi se stavio akcenat na prevenciju i jačanje poverenja između policije i građana.

Dolazi leto i popuštanje mera, život se vraća, pa ćemo imati i više izazova. Svi zadaci koje smo dobili od ministra unutrašnjih poslova gospodina Aleksandra Vulina vezano i za vršnjačko nasilje i za borbu protiv narkotika, imamo povećan broj uličnih zaplena – dodaje Malešić.

U okviru brige o bezbednosti svih građana, MUP brine i o novinarima, naglasio je Malešić koji je ispred Ministarstva unutrašnjih poslova i član Radne grupe za bezbednost novinara.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay