Početna Gradske teme Na konkursu “Biti mlad u Srbiji” najbolja fotografija Novosađanina Miloša Krstića

Na konkursu “Biti mlad u Srbiji” najbolja fotografija Novosađanina Miloša Krstića

0

Izložba pobedničkih fotografija konkursa “Biti mlad u Srbiji” biće otvorena 9. februara u 19 sati u Francuskom institutu u Novom Sadu (Bulevar Despota Stefana). Posetioci će moći da vide 19 najboljih fotografija, uključujući i tri nagrađene, kao i jednu najbolju fotografiju autora sa EU projekata.

Na konkurs je pristiglo više od 1.000 fotografija, a prvo mesto osvojio je upravo Novosađanin Miloš Krstić sa svojom fotografijom “Festivalska euforija”.

Ostale nagrade otišle su u Beograd. Drugo mesto zauzela je fotografija “Žena ženi solidarna” Irene Ljubanović, a treće “I šta ćemo sad?” Jane Cekić. U posebnoj kategoriji – Najbolja fotografija EU projekta, nagradu je osvojila fotografija “Amutacija ne smeta razvoju snage”, fotografa Bojana Jorgića iz Niša. Ova fotografija nastala je u okviru projekta “Adaptivna fizička aktivnost i sport – mladi za mlade”, koji sufinansira EU kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Konkurs su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin Zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija.

Posetioci će se, na otvaranju izložbe, sresti sa sjajnim, uspešnim mladim ljudima, pogledati pobedničke fotografije, ali i uživati u nastupu članica kamernog sastava, harfe i flaute, Muzičke škole Isidor Bajić. Izložba je otvorena do 19. februara.

Izvor: RTV.rs, Tanjug
Foto: EU info point Novi Sad/Miloš Krstić