Početna Sport Voša remizirala sa Crvenom zvezdom

Voša remizirala sa Crvenom zvezdom

0

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa Crvenom zvezdom rezultatom 1:1 u 20. kolu Superlige Srbije.

Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Uroš Kabić u 26. minutu.

Uoči početka utakmice odata je počast Siniši Mihajloviću, članu druge šampionske generacije Vojvodine. Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić poklonio je sinovima Siniše Mihajlovića uramljene dresove Vojvodine sa imenom legende “stare dame” i srpskog fudbala.

Crvena zvezda je preuzela inicijativu od početka utakmice i igrala na polovini Vojvodine i prvu šansu imala u devetom minutu kada je Pešić ostao sam na sedam metara, ali je nedovoljno snažno šutirao da bi ugrozio dobro postavljenog Carevića. Već u 10. minutu Kanga je u želji da centrira uz pomoć vetra umalo savladao Carevića, lopta je pogodila prečku.

Usledilo je još nekoliko opasnih napada Zvezde, šutirali su Ivanić, pa potom još dva puta Bukari, ali nijedan udarac nije išao u okvir gola.

Vojvodina se oslobodila pritiska posle uvodnih 20 minuta i u 24. Čumić je iz velike udaljenosti, sa nekih 35 metara, izveo slobodnjak, a lopta je prohujala iznad prečke.

U 26. minutu, posle lepe akcije, Vojvodina je povela. Malbašić je uvideo Kabića i vratio povratnu na ivicu šesnaesterca, a ovaj levom nogom poslao loptu pod prečku za 0:1.

Zvezda je uzvratila samo tri minuta kasnije. Kanga je sa svoje polovine poslao dugu loptu, Katai je pobegao Vitasu, primio loptu i uvideo da je Carević napustio gol liniju i lob udarcem izjednačio na 1:1.

Nakon toga, u preostalih 15 minuta prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa su timovi na pauzu otišli rezultatom 1:1.

Zvezda je prva pripretila na startu drugog poluvremena, kada je u 50. minutu posle povratne Pešića, Ivanić gađao preko gola. Nakon toga, trener Vojvodine Milan Rastavac bio je primoran da napravi prvu promenu, Jeličić je zamenio povređenog Vitasa.

Sledeću priliku na isteku sata imao je domaći tim. Kanga je šutirao sa distance, a Carević odlično intervenisao.

Nakon toga usledio je nešto mirniji period, Vojvodina se branila i čekala šansu iz kontri i držala rivala dalje od opasne zone. Tako je bilo do 83. minuta kada je Kanga u želji da centrira stavio na muke Carevića, pošto je lopta išla pod prečku, ali je golman Vojvodine izbacio u korner.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Vojvodina je osvojila bod i sada sa 34 i dalje zauzima peto mesto na tabeli.

Izvor: 021.rs
Foto: Beta/Branislav Božić