Početna Gradske teme Na poslednjem zasedanju Skupštine grada doneta odluka o smanjenju cene grejanja i...

Na poslednjem zasedanju Skupštine grada doneta odluka o smanjenju cene grejanja i tople vode, i povećanju spratnosti zgrada

0

fasada2

Poslednje 62. zasedanje ovog saziva Skupštine grada proteklo je, kao i skoro sve sednice u ovom odborničkom sastavu, uz vanredno ubacivanje desetine tačaka bez obrazloženja i proteste opozicije što niko iz vlasti nije spreman da daje odgovore.

Opozicija je protestovala i što je sednica zakazana u toku predizborne kampanje, jer po njihovom mišljenju, sve odluke su mogle da sačekaju i naredni saziv, kao i zbog toga što se zasedanje održava na Veliki petak.

Najvažnija odluka za građane Novog Sada, doneta na ovoj sednici, jeste smanjenje cene grejanja i tople vode za oko 5% odsto. Od aprilskih računa nova cena grejanja sa PDV-om biće 101,58 dinara po kvadratu, a tople vode 254,73 dinara po kubiku.

Ostalih 45 tačaka, pri čemu ih je u prvobitnom dnevnom redu bilo tek 18, uglavnom su bili predlozi urbanističkih planova koji omogućavaju da se na određenim lokacijama sagrade nove zgrade, i da se većini znatno povećava spratnost.

Opozicija, prvenstveno SRS i DS, oštro je protestovala zbog ovih predloga, navodeći da se na ovaj način izlazi u susret investitorima bez brige o javnom interesu, i podsetila da je prema važećem Generalnom urbanističkom planu grada spratnost ograničena na oko sedam spratova.

Konkretno, spratnost je povećana u ulici Branka Bajića gde će sada moći da nikne zgrada od devet spratova, kao i u ulici Braće Ribnikar gde je, glasovima naprednjaka i njihovih koalicionih partnera iz SPS, SPO, DSS i Treće Srbije, dozvoljena gradnja do 12 spratova.

Na Skupštini grada usvojen je i niz izmena planova poslovanja javnih preduzeća, kao i godišnji plan rada nekoliko zdravstvenih ustanova. Između ostalog, GSP-u je dozvoljeno da ide u zaduživanje putem lizinga kako bi kupili 5 solo autobusa, a usvojeni su i program uređenja poljoprivrednog zemljišta za 2016. godinu, izveštaj Komisije za stambene poslove, kao i izveštaj o radu Zaštitnika građana za 2015. godinu.

Usvojena je i ostavka direktora JKP “Stan” Gorana Zarića. Kako je navedeno u ostavci, on je napustio to preduzeće “zbog povoljnih poslovnih mogućnosti”, a sada je za v.d. direktora postavljen Miloš Ćurčić.

Izvor: 021
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here