Početna Gradske teme Na sahranjivanje u Novom Sadu se čeka nekoliko dana

Na sahranjivanje u Novom Sadu se čeka nekoliko dana

cemetery-926312_640

Zbog povećanog broja sahrana u Novom Sadu, građani trenutno ispraćaj svojih najmilijih čekaju i po nekoliko dana.

Za zakazivanje sahrana u Dežurnom centru “Lisja” čeka se po dva do tri, neki tvrde i pet dana.

– Kada smo zvali da zakažemo sahranu, rekli su nam da ne može sutra već da mora da se čeka. Službenica nam je objasnila da se na sahranu čeka i do pet dana jer ih je trenutno više od uobičajenog broja. Ovo ne važi samo za Gradsko groblje koje je glavno i najveće, nego i za sva ostala groblja. Otac moje koleginice je umro u nedelju, a sahrana je tek naredne subote. Kako nam je pojašnjeno, dan je kratak, a sahrana je previše i tako je skoro svake zime – priča za 021 jedna Novosađanka.

Da u Novom Sadu poslednjih dana ima više sahrana od uobičajenog broja vidi se i na spisku zakazanih sahrana koje JKP “Lisje” redovno objavljuje. Tako je poslednjih dana svakodnevno po 15-ak sahrana, što je duplo više od uobičajenog broja.

U “Lisju” su za 021 potvrdili da se za sahrane čeka nekoliko dana, kao i da je ovo situacija koja se godinama ponavlja svakog januara i da to pokazuje višegodišnja statistika.

– Sahranjivanje se obavlja po redosledu zakazanih termina. Evidentirana je povećana dinamika sahrana, što je statistički gledano karakteristično za ovo doba godine. Termini za sahranjivanje su popunjeni za narednih nekoliko dana, te se nova zakazivanja vrše u prvom slobodnom terminu, po redosledu – rekli su ovim povodom nadležni u pogrebnom preduzeću.

U “Lisju” dodaju da nema nikakvih problema oko samog sahranjivanja, mada su pojedini građani istakli da radnici ovog preduzeća imaju problema da iskopaju rake.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay