Početna Gradske teme Na Štrandu akcija “Humani ponedeljak” za Srnu Sedmak

Na Štrandu akcija “Humani ponedeljak” za Srnu Sedmak

0

humani ponedeljak

Na inicijativu Mesne zajednice Sremska Kamenica, u ponedeljak, 1. avgusta, u okviru akcije “Humani ponedeljak”, na Štrandu će biti prikupljana pomoć za lečenje trogodišnje Srne Sedmak, jedinog deteta u Srbiji rođenog bez jednjaka.

Veći deo života Srna je provela u bolnici, a od rođenja je imala čak 35 zahvata.

Najbolje rezultate dalo je lečenje u nemačkom Manhajmu, gde joj je u tamošnjoj Univerzitetskoj klinici komplikovanom hirurškom intervencijom, koja je stajala 150.000 evra, ugrađen srednji deo jednjaka. Za dalje lečenje male Srne, koje podrazumeva uklanjanje metalnog stenta i još nekoliko hirurških zahvata, potrebno je obezbediti dodatnih 30.000 evra.

Zbog toga “Gradsko zelenilo” i ovog puta apeluje na sve ljude dobre volje da u ponedeljak u što većem broju posete Štrand i u kutije koje će biti postavljene uz sve ulaze doniraju novac za Srnino lečenje. Kao i svakog ponedeljka, ulaz na plažu neće se naplaćivati.

One koji budu sprečeni da dođu podsećamo da je u funkciji broj 6133 za pomoć putem SMS poruka, u okviru koje je dovoljno napisati bilo koji znak. Donacije mogu da se uplate i putem žiro računa broj 170-10253952000-06.

Autor i foto: 021.rs