Početna Sport Ekipa 3×3 Novi Sad Al Wahda osvojila je FIBA World Tour u...

Ekipa 3×3 Novi Sad Al Wahda osvojila je FIBA World Tour u Japanu

0

3x3 Novi Sad Al Wahda_1

Naša najbolja ekipa u basketu 3×3 – Novi Sad Al Wahda još jednom je potvrdila dominaciju u igri pod obručem, osvojena je titula FIBA World Tour Mastersa u Tokiju, pobedom u finalu nad Piranom sa 21:13.

Pre samo nedelju dana, momci iz Vojvodine su Piran u finalu Moskve pobedili sa 21:19, trenutno najveće basketaško rivalstvo nastavljeno je u još daljem Japanu. Pobeda je bila najslađa jer je obezbeđena viza za finale World Tour-a u Abu Dhabiju 27. i 28. oktobra.

“Nije bilo lako igrati protiv Pirana, iako rezultat ne govori tako. Ovaj turnir ima veliku težinu i samim tim smo bili izuzetno motivisani, Piran je među najkvalitetnijim ekipama, ali smo se oslobodili pritiska u Rusiji, jer nam je samo tamošnja titula nedostajala”, kaže član ekipe Marko Ždero.

Ekipa je malo slabije startovala, preokretom protiv Al Gharafe za 21-17 je izboren plasman u četvrtfinale. Dalje su padali Malaga sa 21:16 i Ljubljana sa 19:13

“Iskreno, dešavalo nam se i ranije da slabije odigramo prve runde takmičenja, međutim, kako turnir odmiče, igramo sve bolje. Tako je bilo i ovaj put, neka se tako nastavi, šteta je samo što smo malo strepeli do kraja grupne faze”
, kaže Marko Savić.

Šampioni Tokija su još Dejan Majstorović i kapiten Dušan Domović Bulut, koji je proglašen za MVP-ja, a vremena za odmor nema mnogo, naredni turnir igraće već narednog vikenda na Mastersu u Pragu.

Autor: Ljiljana Kozarev
Foto: Red Bull Content Pool