Početna Gradske teme Na teren izlaze samo u hitnim slučajevima: Radnici JKP “Stan” nastavili generalni...

Na teren izlaze samo u hitnim slučajevima: Radnici JKP “Stan” nastavili generalni štrajk

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Radnici JKP “Stan” nastavili su generalni štrajk i na teren izlaze samo u hitnim slučajevima. Kako 021.rs saznaje od sindikata, u proteklih nekoliko dana nije bilo nikavih pomaka u ispunjenju osnovnog zahteva, a to je isplata plata jer su radnici u ovoj godini dobili samo prvi deo januara. Predstavnik sindikata “Solidarnost” Miša Starović kaže da uprava preduzeća i Grad ne pokazuju nameru da pregovaraju. Kako je pojasnio, na pregovore su poslali pravnika koji zastupa Grad pred Komisijom za mirno rešavanje sporova, pri čemu to telo nema nadležnost u ovom slučaju jer je u pitanju štrajk. Starović kaže da sada očekuje da će štrajk biti prekinut za neki dan i da će radnici podneti tužbe zbog neisplaćenih zarada.

“Grad ne pokazuje nikakvu volju za pregovorima, pa očekujem da sva tri sindikata za nekoliko dana prekinu štrajk i da se krene sa belim štrajkom u preduzeću kada će radnici dolaziti na posao, ali neće raditi nego zabušavati, a počeće i da podnose tužbe. Za neisplaćene četiri plate sud će doneti presude u korist radnika, a preduzeće očekuje dalja blokada računa”, navodi Starović.

On je dodao da poslovanje “Stana” nastavlja da se urušava, da preduzeće stalno napuštaju radnici i da se sve više čini kao da je Grad ostavio ovo preduzeće da propada i tako privatnicima prepustio pružanje usluga održavanja zgrada.
Inače, na početak štrajka u “Stanu” pre nekoliko dana iz lokalne vlasti nije bilo nikakvih reakcija, pa se skoro čini da se Gradska kuća ponaša kao da i nema štrajka.

Autor i foto: 021.rs