Početna Kultura Bora Otić najavio svoju prvu knjigu “Šorom, sredom”

Bora Otić najavio svoju prvu knjigu “Šorom, sredom”

0

bora otic

Pretpromocija knjige “Šorom, sredom”, radijskog i televizijskog voditelja Bore Otića, održana je sinoć, sa početkom u 20 sati, na dunavskom splavu “Cepelin”. Prisutne prijatelje, kolege i goste pozdravio je novinar i književnik Đorđe Randelj, a nakon njega i autor, koji je posle dužeg vremena, odlučio da sve priče iz vojvođanske ravnice prenese na papir.

“Za mene je pisanje ove knjige bio samo iskorak, stepenica više. ‘Šorom sredom’ je autorsko delo, ilustrovano fotografijama koje sam lično napravio, tekstovima koje sam pisao za štampu, ali i dodatim tekstovima koje sam namenski odredio za knjigu.”, izjavio je Otić.

bora otic1

Delo poznatog voditelja se sastoji od više pojedinačniih priča, koje prikazuju način života u ravnici. Knjiga je dokument o Vojvodini kao celini, nastala iz autorove potrebe da sačuva od zaborava nematerijalnu baštinu, koja polako odumire. Prema rečima njegovog prijatelja, novinara i književnika Đorđa Randelja, Otić u knjizi nije prešao granicu između fikcije i stvarnosti, odnosno, delo je dokumentarno, a ne beletristika.

Bora Otić je novinar na Radio-televiziji Vojvodine i autor kultne emisije “Petkazanje”, koja se emituje na programu pomenute televizije, svakog petka od 20:10h. Emisije na slikovit način prikazuju Vojvodinu kroz pet priča o kulturi, običajima, mentalitetu i hobijima naroda sa podneblja severa Srbije. “Šorom, sredom” je prva Otićeva knjiga, a promocija dela se očekuje u junu.

Autor i foto: Maja Guzijan