Početna Gradske teme Na Vidovdanskom naselju gradiće se novi objekat Doma zdravlja

Na Vidovdanskom naselju gradiće se novi objekat Doma zdravlja

0

Kako je i najavljeno pre nekoliko meseci, Vidovdansko naselje naredne godine trebalo bi da dobije novi objekat doma zdravlja.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad raspisala je javni poziv za projekat izrade tehničke dokumentacije i izgradnje, po sistemu „ključ u ruke“, za novi objekat koji bi se nalazio u bloku ulica Aleksandra Nevskog, Živojina Ćuluma i Emanuila Jankovića. Kako je navedeno u tekstu oglasa, dobavljač je u obavezi da izradi tehničku dokumentaciju za izvođenje radova na parceli objekta što podrazumeva izgradnju samog Doma zdravlja, parking mesta, pristupnih saobraćajnica, spoljno uređenje sa pejzažom….

U delu o projektnom zadatku navedena je organizaciona šema novog objekta Doma zdravlja koji će imati Službu opšte medicine, pedijatriju za školsku decu i omladinu, ginekologiju, polivalentnu patronažu, dve stomatološke ordinacije i laboratoriju. Prema ovoj organizaciji, u tom objektu novosadskog Doma zdravlja trebalo bi biti zaposleno 17 lekara i 25 medicinskih sestara.

Procenjena vrednost celokupnog projekta izgradnje Doma zdravlja iznosi 187,7 miliona dinara.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay