Početna Gradske teme Nabavka opreme za radarske centre i medicinske ustanove u Vojvodini

Nabavka opreme za radarske centre i medicinske ustanove u Vojvodini

Pokrajinska vlada je u četvrtak donela zaključak o pribavljanju u javnu svojinu AP Vojvodine opreme za 271 automatsku lansirnu stanicu za radarske centre “Samoš” i “Bajša“, čija je ukupna vrednost 1,4 milijarde dinara.

Nabavkom ove opreme nastavlja se sa realizacijom kapitalnog projekta automatizacije sistema odbrane od grada, koji na teritoriji AP Vojvodine čine radarski centri “Fruška gora“, “Samoš” i “Bajša”.

Radarski centri “Samoš” i “Bajša” pokrivaju protivgradnom zaštitom 1.541.600 hektara na teritoriji Vojvodine, od čega je 628.145 hektara obradivog zemljišta.

Postojeći radarski sistemi u ta dva centra sastoje se od 303 lansirne stanice, a planiranom automatizacijom optimatizovaće se njihov rad i smanjiti broj lansirnih stanica na 271.

Na sednici su doneti i zaključci o pribavljanju u javnu svojinu AP Vojvodine medicinske opreme ukupne vrednosti 23 miliona dinara. Za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine nabaviće se automatski parni sterilizator i videolaringoskop, dok će subotički Dom zdravlja dobiti digitalni RTG sistem sa opremom.

Doneto je i rešenje da se izdvoji 15 miliona dinara za nastavak finansiranja izrade elaborata u okviru projekta “Energetska efikasnost javnih zgrada u AP Vojvodini”, koji Pokrajinska vlada realizuje u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay