Početna Gradske teme Načelnik novosadske policije: Nije istina da je Novi Sad postao mesto opasno...

Načelnik novosadske policije: Nije istina da je Novi Sad postao mesto opasno po život

Načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić u svojoj izjavi za medije, istakao je da su tvrdnje funkcionera Narodne stranke Borislava Novakovića da je “nekada miran Novi Sad pretvoren u mesto opasno za život” predstavljaju ne samo neutemeljene i netačne optužbe, već i da su napad na sve novosadske policajce, koji naporno rade i zahvaljujući kojima, ove godine, imamo najbolje rezultate u poslednjih desetak godina.

“Istine radi, u Novom Sadu, ove godine, počinjena su ukupno 5.572 krivična dela, što je najbolji rezultat u poslednjih deset godina. Tačnije, imali smo skoro duplo manje krivičnih dela nego 2008, 2009, 2010… Tih godina, bilo je između 9.200 i 9.500 krivičnih dela.

Broj ubistava u Novom Sadu, ove godine, dvostruko je manji nego, recimo, 2008. godine. Pre deset godina imali smo deset ubistav a ove ukupno pet.

Broj razbojništava u Novom Sadu gotovo je petostruko manji ove godine u odnosu na period od pre desetak godina. Ove godine imali smo 89 razbojništava dok je, recimo, 2009. godine bilo skoro 500. Takođe, broj teških krađa kojih je 2008. godine evidentirano 3.038, sada je trostruko manji. Preciznije, ove godine imali smo 964 teške krađe.

Imajući u vidu sve podatke koje sam sada naveo, više je nego jasno da je Novi Sad daleko bezbedniji grad nego što je bio pre deset godina. Upravo zato smatram da ovakvi paušalni i netačni napadi jedino imaju za cilj narušavanje ugleda i rada policajaca u Novom Sadu.

Zato bih zamolio sve političare da ne zloupotrebljavaju novosadsku policiju u dnevnopolitičke svrhe i da ne iznose neistine o njenom radu.”– Istakao je Šušnjić

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay