Početna Gradske teme Ponovo pomeren rok: Novi nepredviđeni radovi na Sentandrejskom mostu

Ponovo pomeren rok: Novi nepredviđeni radovi na Sentandrejskom mostu

0

Nepredviđeni radovi na Sentandrejskom mostu, zbog kojih vozila i dalje ne saobraćaju preko njega, mogli bi ponovo da budu produženi.

Tačnije, saobraćaj možda ne bude pušten ni do kraja januara jer se radovi koji je trebalo da traju do 13. januara najverovatnije produžavaju i to najduže oko mesec dana.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije otpočela je pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za dodatne radove na rehabilitaciji ovog mosta preko kanala DTD. Razlog za pregovarački postupak je činjenica da firme “Srbijaput” i “Mostogradnja”, već izvode dodatne nepredviđene radove.

Iako raniji nepredviđeni radovi nisu menjali vrednost ugovora, koji je bio izmenjen, ovim postupkom ulazi se u novi ugovor koji predviđa radove vredne oko 8,6 miliona dinara.

Dodatni radovi predviđaju uklanjanje naslaga starog maltera, izradu nadsloja od betona i prepravku postojeće oplate pešačke staze. Maksimalni rok za izvođenje radova je 26 kalendarskih dana.

Podsetimo da je prvobitni termin bio 15. septembar. Radovi su se odužili usled nepredviđenih radova na betonskom sloju mosta.

Popravku mosta zajednički finansiraju “Putevi Srbije” i Grad Novi Sad.

Inače, most sagrađen 1964. godine dug je 195 metara, a na njemu su konstatovana ozbiljna oštećenja.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay