Početna Gradske teme Nadležni smatraju da će razdvajanje pomoći: Nasilnici će biti premešteni u druge...

Nadležni smatraju da će razdvajanje pomoći: Nasilnici će biti premešteni u druge škole

0

ThinkstockPhotos-nasilje

Na sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama predloženo je da nasilnici iz OŠ ‘Branko Radičević’ budu prebačeni u drugu školu.

Četiri optužena osmaka koja su se mesecima iživljavala nad dvojicom šestaka u ovoj školi – tukli ih kaiševima, a jednog terali i da pije urin, trebalo bi da budu prebačeni u četiri različite škole.

Vladimir Jelić, član Gradskog veća za obrazovanje zadužio je predstavnike Aktiva direktora osnovnih škola da pozovu kolege i pronađu ko hoće da prihvati ove učenike. Na hitnoj sednici, koju je sazvao gradonačelnik Miloš Vučević, rečeno je i da će roditelji nasilnika verovatno biti saglasni da se oni prebace u drugu školu.

Izveštaji o nasilju neće se više slati kvartalno već jednom mesečno, a direktori koji to ne budu radili biće predloženi za smenu – kaže Jelić.

Predstavnici gradske inspekcije preneli su svoj razgovor sa psihologom škole koji im je rekao da nasilinici “još nisu svesni šta su uradili, te nisu pokazali nikakvo kajanje za strahote koje su učinili”.

S druge strane, prosvetne ispekcije dobile su rok do ponedeljka da otkriju da li je škola zataškavala nasilje. Majka zlostavljanog dečaka Z.J. kaže da joj ne znači mnogo ako zlostavljači budu prebačeni u druge škole.

I da pređu u drugu školu oni su i dalje nasilnici, šetaju slobodno. Moj sin njih i dalje viđa u školi, ali ga ne maltretiraju, postavljen je nastavnik koji posebno pazi na njih. On se fizički opravio, ali psihički će to još trajati – izjavila je majka zlostavljanog mališana.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija / Guliver / ThinkstockPhotos