Početna Gradske teme Nagrađen hrabri vatrogasac

Nagrađen hrabri vatrogasac

Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo je nagrade najboljim i najhrabrijim policajcima. Plaketa je uručena i novosadskom vatrogascu Miliju Radojeviću, koji je prizanje dobio zahvaljujući intervenciji na Novom Naselju, kada je herojskim činom spasao život starijoj ženi.

– Od samog dolaska na lice mesta, vidimo da je panika, dim iz zgrade izbija napolje… trčimo unutra pošto sve radimo brzo. Ja sam u jednom momentu, u nekom dimu, naišao na neki WC, kako sam napipavao dole, u jednom trenutku sam osetio, da je dole jedna žena, nije davala nikakve znake života, lice i telo su joj bili nagoreli, samo su joj se beonjače videle, zaista strašna situacija. Ali, kada znam da smo je našom zaslugom oživeli, to je nešto što mi je najdraže – rekao je Mili Radojević, nagrađeni vatrogasac.

Mili Radojević o svom poslu uvek govori u množini. Ističe da je ključ uspeha timski rad, ali su ostale kolege ipak svesne njegovih kvaliteta.

– Na njemu se videlo da ima hrabrosti i zato ga i koristimo, jer je hrabar momak koji se ne boji da uđe u požar… Tu su ostali, koji su takođe hrabri, ali uvek se neko posebno istakne u tom poslu – rekao je Atila Varadi, komandir voda vatrogasne brigade Novi Sad.

Ovi heroji ističu da ih ljudi kojima su pomogli, često kontaktiraju, a posebno ističu primer dece blizanaca, kojima su spasili živote. Od tada, zajedno sa njihovim roditeljima u vatrogasnom domu u Novom Sadu slave, kako kažu, njihov novi rođendan.

– Ovaj posao ne može da radi svako. Može samo da radi onaj ko oseća potrebu da pomogne drugima. Vatrogasac je isto kao i doktor, s razlikom što vatogasac rizikuje svoj život da bi spasao drugi – naglasio je Darko Jocić, vatrogasna brigada Novi Sad.

– Kada zajedno sa kolegama odradimo jedan takav posao, gde se vratimo zadovoljni, znamo da smo uradili jedno dobro delo i da je zahvaljujući nama jedan ljudski život spašen. To je nešto što mi ostaje u sećanju i što pamtim do kraja života – dodao je Radojević.

Izvor: RTV
Foto: Youtube/printskrin

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here