Početna Gradske teme Prihvatilište u Šangaju dobija objekat za mačke

Prihvatilište u Šangaju dobija objekat za mačke

Preduzeće “Zoohigijena i veterina” dobiće motažni objekat paviljonskog tipa za smeštaj mačaka, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 4,9 miliona dinara, piše u izveštaju Skupštine grada.

S obzirom na to da do sada Prihvatilište u Šangaju nije imalo poseban objekat za mačke, reč je o smeštaju koji će otvoriti nove kapacitete azila, a koji je propisan Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni za životinje.

Za tu i ostale investicije u 2018. godini, tom preduzeću je iz gradskog budžeta dodeljeno nešto manje od 28 miliona dinara. Naime, za nabavku opreme za hvatanje, spasavanje, tretman i smeštanje životinja u prihvatilište i pansion odvojeno je 5,2 miliona dinara, a reč je o mrežama povocima, kaiševima, brnjicama, korpama za mačke, užadi za vezivanje i ostaloj opremi koja bi trebalo da obezbedi human način hvatanja i spasavanja životinja.

Ta oprema podrazumeva i kaveze ili kućice za smeštaj pasa i mačaka, palete, ležaljke i slično, kao i podloške i gumene podloge, kade i ostalu opremu za higijenski tretman životinja.

Za veterinarsku opremu, odnosno digitalni razvijač RTG snimaka, dijagnostičke i laboratorijske aparate i instrumente, hirurške i prateće instrumente, namenjeno je 6,9 miliona dinara.

Ove godine planirana je i nabavka mini-traktora za rad na specifičnim terenima, kao i četiri trimera za fino održavanje istrčavališta pokrivenih travom namenjenih psima i dvorišta veterinarskih ambulanti, da bi se sprečilo širenje krpelja i drugih parazita.

To će Grad koštati 5,3 miliona dinara, a planirana je i oprema za nadogradnju informacionog i sistema video-nadzora, za 4,9 miliona dinara.

Za popravku krova veterinarske ambulante na Futoškom putu 13, koji prokišnjava, namenjeno je 2,5 miliona dinara, a za “usluge iz delatnosti”, odnosno hvatanje i prevoz životinja, održavanje prihvatilišta, pružanje prve pomoći napuštenim životinjama i ostalo, “Zoohigijeni” je dodeljeno oko 93 miliona dinara.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here