Početna Gradske teme Najbolji studenti u Novom Sadu nagrađeni odlaskom na Kopaonik

Najbolji studenti u Novom Sadu nagrađeni odlaskom na Kopaonik

Najbolji studenti svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu otputovali su juče na Kopaonik, gde će učestvovati u zimskim edukativnim i rekreativnim aktivnostima. Realizator projekta je Univerzitetski sportski savez Novog Sada, a sredstva su obezbeđena zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost.

Svih 125 studenata koji će u ovoj turi boraviti na Kopaoniku, pokazali su već koliko uče na svojim fakultetima, ali za mnoge od njih, ovo će biti prilika i da u dobrom društvu nauče da skijaju.

Ovo je treća godina da studenti odlaze u okviru ovog projekta u ski centar, a uz Pokrajinu i Medicinski i Poljoprivredni fakultet izdvajaju sredstva.

Ovim projektom, Univerzitet šalje jasnu poruku.

– Zbog nagrađivanja studenata ona ima i neki karakter podsticanja studenata kako bi oni mogli sledeće godine da budu deo ove akcije – izjavio je rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Jakšić.

U ovoj godini ukupno 250 studenata otišlo je preko ovog projekta na skijanje, a sledeće godine on će, kako se očekuje, obuhvatiti njih 300.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay