Početna Gradske teme Najbolji učenici i ove godine na bilbordima

Najbolji učenici i ove godine na bilbordima

0

Ovo akcija se organizuje petu godinu za redom u Novom Sadu, a vremenom joj su se priključile opštine Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin, pa su i ove godine ove lokalne samouprave deo ovog projekta.

Osnovne i srednje škole su tokom maja i juna kandidovale svoje najbolje đake koji su osvajali jedno od prva tri mesta na domaćim, odnosno međunarodnim takmičenjima iz nauke i umetnosti u aktuelnoj školskoj godini.

U prethodne četiri godine na bilbordima je predstavljen uspeh više stotina učenika koji su postigli izuzetne rezultate na državnim ali i međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti. Svoje mesto zaslužili su horovi, učenički timovi i đaci koji su uspehe ostvarili na pojedinačnim takmičenjima.

Pred žirijem je težak zadatak da od pristiglih prijava iz osnovnih i srednjih stručnih škola kao i gimnazija odabere najbolje od najboljih, nakon čega sledi fotografisanje najuspešnijih učenika. Bilborde sa fotografijama najboljih učenika i kao i prethodnih godina gledaćemo sredinom jeseni.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay/Promo