Početna Gradske teme Najbolji vojvođanski diplomci dobili plaćenu stručnu praksu

Najbolji vojvođanski diplomci dobili plaćenu stručnu praksu

0

Deset najboljih studenata koji su diplomirali na fakultetima sa sedištem u Vojvodini u školskoj 2020/2021. godini, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva, dobilo je plaćenu stručnu praksu u pokrajinskim institucijama.

Ugovore im je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je rekao da će tokom trajanja stručne prakse stipendisti dobijati 60.000 dinara mesečno.

On je rekao da najbolji diplomci, koji su se trudili da dođu do vrhunskih rezultata, danas dobijaju šansu da svoje prve korake nakon fakulteta načine u institucijama čiji je osnivač pokrajina, koja na taj način pokazuje odgovornost i brigu prema mladim ljudima koji su diplomirali sa najvišim ocenama.

Mirović je naveo da je plan da se program realizuje svake godine kako bi se i na taj način doprinelo ostanku mladih u svojim sredinama, jer će upravo oni predvoditi razvoj društva, zajednice i cele naše zemlje.

Milica Stolica, koja je diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kaže da će joj plaćena praksa mnogo značiti, kao i da joj je čast što je danas može da se obrati u ime svih kolega i koleginica.

Neverovatno je da postoji ovakav projekat, koji mnogo znači svima nama koji smo tek diplomirali, jer je ovo jedna odlična odskočna daska u svet zaposlenja – rekla je Milica koju će narednih godinu dana provesti u Sekretarijatu za informisanje Pokrajinske vlade.

Mirović je najavio da će početkom sledeće godine konkurs biće obnovljen, jer se očekuje da će i studenti sa ostalih 14 fakulteta od ukupno 24 na teritoriji Vojvodine, koji su rangirani po uspehu, a nemaju posao, dobiti šansu za obavljanje prakse.

Pokrajinska vlada je za finansiranje programa, koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, fakulteta i Nacionalne službe za zapošljavanje, izdvojila 20 miliona dinara.

Izvor: Tanjug
Foto: Pokrajinska vlada