Početna Gradske teme Najboljim studentima dodeljene nagrade za njihova dostignuća

Najboljim studentima dodeljene nagrade za njihova dostignuća

odsek-za-zurnalistiku-jpg_660x330

Odsek za medijske studije slavi jedanaest godina otkako je prva generacija upisana na studije žurnalistike. Ove godine se uz Dan odseka održavaju i dve međunarodne naučne konferencije “Mostovi medijskog obrazovanja”. Gostuju brojni medijski stručnjaci, a Dan odseka je iskorišćen i da se najboljim studentima podele nagrade za njihova dostignuća.
Na žurnalistiku je do danas upisao 875 redovnih studenata i 96 master studenata komunikologije. Svake godine se na rođendan Odseka pravi presek učinjenog, a pored nagrađivanja najboljih studenata predstavljaju se i rezultati evaluacije profesora. Šefica odseka za Medijske studije profesorka Dubravka Valić Nedeljković kaže da je odsek ispunio dve misije – obrazovnu u naučnu.
“Danas na dan odseka mi delimo pohvale najboljim studentima koji su ostvarili najbolje medijske sadržaje. Time pokazujemo koliko mi cenimo njihove napore u obrazovnom sistemu”, rekla je profesorka Valić Nedeljković.

Pored obrazovne misije, profesorka Valić ističe da će konferencija poslužiti i za poboljšanje obrazovnog sistema u kojem se nalaze studenti žurnalistike i da buduće generacije mogu da računaju na još primenjivija znanja. Međutim, ona dodaje da će samo najvredniji to kasnije moći da iskoriste pri zaposlenju.

Na Filozofskom fakultetu će se održati i dve konferencije čiji je cilj podizanje novinarskog standarda i stvaranje kvalitetnijih medijskih stručnjaka. Digitalne medijske tehnologije i društveno – obrazovne promene koje uključuju medije, religiju i tranzicione pravdu glavna su tema ovogodišnjih Mostova.

Sa druge strane, Odsek za medijske studije može da se pohvali brojnim studentima koji su već zablistali u novinarskim zadacima. Svako od njih je dobio diplomu i knjigu ali i priznanje da su se kao novinari već dokazali. Studentkinje druge godine, Teodora Ćurčić i Dunja Funduk dobile su nagradu za najbolji tekst u okviru predmeta štampano novinarstvo, studenti treće godine Jelena Karlica i Nikola Učur dobila je nagradu za najbolji prilog u okviru radijskog novinarstva, Dejan Đolović i Stevan Bokan su nagradu dobili za televizijsku reportažu, dok je Silvija Fazekaš nagradu dobila kao najbolja u okviru internetskog novinarstva.

Pored nagrada za najbolje medijske sadržaje, ponovo su pohvaljeni i oni koji su osvojili različite nagrade drugih institucija i festivala, a među njima je i najbolji student Filozofskog fakulteta, ujedno i student mastera komunikologije Stefan Janjić.

Autor: Oradio, Nataša Šaru
Foto: www.oradio.rs