Početna Gradske teme Najmlađi Novosađani oslikali čestitke za medicinske radnike

Najmlađi Novosađani oslikali čestitke za medicinske radnike

0

Uramljeni crteži zahvalnosti posvećeni lekarima i medicinskim sestrama/tehničarima, koji mesecima rade u teškim i specifičnim uslovima, ubuduće će krasiti ambulante novosadskog Doma zdravlja. Autori tih crteža su deca iz novosadskih vrtića, a juče su uručeni prvi ovakvi pokloni zaposlenima u kovid centru, koji se nalazi u objektu Doma zdravlja na Novom naselju.

Podršku medicinskim radnicima deca iz 71 novosadskog vrtića iskazala su šarenim čestitkama i crtežima, koje su napravili i ispisali uz pomoć vaspitača.

– Čekali smo trenutak kada možemo doći, da im to sve predamo. Inače, takve velike slike dobiće svaka ambulanta Doma zdravlja u Novom Sadu, posle Nove godine, kada se za to steknu uslovi. Što se tiče same ambulante na Novom naselju, mi svom osoblju pružamo podršku već jedno izvesno vreme, donosimo hranu iz naše kuhinje i na taj način im omogućujemo sve obroke i užinu, koja im je neophodna dok rade – kaže Marijana Popov, direktorka PU „Radosno detinjstvo“.

U respiratornom centru pri Domu zdravlja „Novi Sad“ angažovano je više od 250 lekara koji su bili inspiracija za crteže i čestitke, a celokupnu akciju podržala je Gradska uprava za obrazovanje.

Izvor: Novisad.com
Foto: Dom zdravlja “Novi Sad”/ Fejsbuk