Početna Gradske teme Polaganje kamena temeljca za izgradnju B i C bloka KCV

Polaganje kamena temeljca za izgradnju B i C bloka KCV

0

Kamen temeljac za izgradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodina biće položen danas. Radovi obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U novim blokovima, biće ukupno 16 novih operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta. U prizemlju će biti kompletna dijagnostika, odeljenje za sterilizaciju, laboratorija i nuklearna medicina, a blokovi će imati ukupno 10 liftova i četiri stepenišna jezgra.

Glavni projekat je završen 2015. godine, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine.

Za izvođača radova na međunarodnom tenderu je izabran Konzorcijum “GH Holding” iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda, a rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugovora između investitora i izvođača radova.

Podsetimo, Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma “GH Holding” Gregor Jernejc potpisali su krajem novembra ove godine ugovor o izgradnji i rekonstrukciji B i C bloka KCV.

Radove, vredne 28,5 miliona evra, finansira Evropska investiciona banka u sklopu šireg projekta dogradnje kliničkih centara u Srbiji.

Izvor: novisad.com