Početna Gradske teme Najmlađima u Dečjoj bolnici na poklon knjige od pokrajinskog ombudsmana i Gradske...

Najmlađima u Dečjoj bolnici na poklon knjige od pokrajinskog ombudsmana i Gradske biblioteke

0

Najmlađima na lečenju u Dečjoj bolnici biće uručene knjige povodom Svetskog dana deteta, a akciju je sproveo pokrajinski ombudsman u saradnji sa Gradskom bibliotekom.

Kako bi deci olakšali boravak na lečenju, pokrajinski ombudsman i jedna od najstarijih edukativnih institucija u Novom Sadu, Gradska biblioteka, odlučili su da nastave prošlogodišnju saradnju i da i ove godine uruče Dečjoj bolnici paket knjiga.

– Nakon Prvog festivala prava deteta koji je održan prošle godine u saradnji sa nama, a koji je izrodio uspešnu saradnju sa pokrajinskim ombudsmanom, odlučili smo da i ove godine doniramo Dečjoj bolnici oko 70 publikacija, prigodno odabrane za dečji uzrast – izjavila je za NS Uživo Katarina Novaković, rukovodilac dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

Decu će obradovati slikovnice, enciklopedije i knjige za decu, a Novaković dodaje da je ovo značajno i za samu biblioteku, koja ovim putem želi da obraduje i olakša deci dane, jer uz knjige vreme brže i lepše prolazi.

– Poruka koju šaljemo ovom akcijom je da svako dete ima pravo na dostojanstven život, edukaciju, lečenje i podsećamo koliko su nam deca važna – izjavio je pokrajinski ombudsman za NS Uživo.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay