Početna Sport Lalatović: Želim da pobedim Crvenu zvezdu

Lalatović: Želim da pobedim Crvenu zvezdu

0

U derbiju 15. kola Superlige Srbije, fudbaleri “Vojvodine” u nedelju dočekuju “Crvenu zvezdu” na “Karađorđu”.

Biće to duel između dve prvoplasirane ekipe na tabeli. “Vojvodina” će u taj meč ući oslabljena, pošto zbog povreda neće moći da računa na štopera Sinišu Saničanina i vezistu Mirka Topića, ali uprkos tome, šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović veruje da njegov tim ima šanse za dobar rezultat.

– “Crvena zvezda” ima mnogo kvalitetnih igrača. Ko je pratio njene utakmice, video je da je bila dominantna. Protiv “Zlatibora” je imala 14 šuteva u okvir gola, ali lopta nije htela u mrežu. Gubili su 0:2, ali su zahvaljujući individualnom kvalitetu preokrenuli utakmicu i za 15 minuta dali četiri gola. Međutim, svaki tim ima mane, pa tako i “Crvena zvezda”. Mi znamo koje su to mane i pokušaćemo da ih iskoristimo, a vrline da im neutrališemo, kako bismo napravili povoljan rezultat za nas – kaže Šef stručnog štaba “Vojvodine” Nenad Lalatović.

Prema njegovim rečima, svi u ekipi “Vojvodine” su silno motivisani pred ovaj meč.

– Kad igraju protiv “Crvene zvezde” i “Partizana”, mojim igračima ne manjka motivacije, jer to su, uz “Vojvodinu”, naši najveći klubovi. Odigrao sam mnogo derbija kao igrač i vodio ih mnogo kao trener, tako da znam da tu motivacija nije potrebna. To su mečevi na kojima se prave heroji, a ja se nadam da će u nedelju heroj biti neko iz “Vojvodine”. Mojim igračima veća motivacija treba za, na papiru, manje utakmice – ističe Lalatović.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, on je četiri puta ostao neporažen protiv “Crvene zvezde”.

– Pobedio sam je sa “Voždovcem” 1:0. Kad nam je trebalo za Evropu, sa mojom “Vojvodinom” sam je pobedio na “Marakani” 1:3. “Crvenoj zvezdi” sam takođe prekinuo pobednički niz kada su jurili evropski rekord “Benfike”, u meču kada je na Karađorđu bilo 0:0, a u vreme kada je gospodin Milojević bio trener, kao trener “Radničkog” sam igrao 2:2 u Nišu. Nije baš da je “Crvena zvezda” uvek pobeđivala Nenada Lalatovića i nadam se da će se u nedelju to desiti i peti put – napominje Lalatović.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” najavljuje da će njegova ekipa i u derbiju igrati kao i na svakom drugom meču.

– Nema razloga da se prilagođavam “Crvenoj zvezdi”, kao što ne verujem da će se oni prilagođavati meni. Kako igramo protiv “Partizana”, “Čukaričkog” ili “Javora”, tako ćemo i protiv “Crvene zvezde”. Moj stručni štab i ja smo već odgledali tri-četiri njihove utakmice i znamo kako igraju. Mogu da menjaju formaciju, ali spremni smo na to. “Crvena zvezda” se pobeđuje tako što igrači budu koncentrisani da svih 90 minuta ispunjavaju zahteve koje postavim ispred njih. Ti zahtevi nisu nimalo lako, pa zato fizički i mentalno morate biti maksimalno spremni – ističe Lalatović.

Usled trenutne epidemiološke situacije, i ovaj meč biće odigran bez prisustva gledalaca.

Derbi između “Vojvodine” i “Crvene zvezde” u nedelju sudiće Novak Simović.

– Moram da priznam da je gospodin Simović na poslednjem meču protiv “Metalca” sudio odlično, bez greške, iako nemam baš neki dobar skor na utakmicama koje on sudi. Nadam se da je srpski fudbal iznad svih nas i da će publika kraj malih ekrana uživati, kako u utakmici, tako i u suđenju. Nema potrebe da gospodin Simović pravi greške, iako ne verujem da ih pravi namerno, jer je dobar i kvalitetan sudija. Našu Sudijsku organizaciju moram da pohvalim, jer “Vojvodini” niko nije odmogao, iako nam niko nije ni pomogao bukvalno ni za aut, zbog čega sam jako zadovoljan kao trener. Nikada nikome nisam tražio da mi pomogne u životu, ali isto tako, nikome ne dam ni da mi odmogne – ističe Lalatović.

On veruje da posle derbija niko od aktera neće imati razloga da se žali na suđenje.

Utakmica između “Vojvodine” i “Crvene zvezde” igra se u nedelju od 17:30 časova na “Karađorđu”, uz direktan prenos na televiziji B92.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina