Početna Gradske teme Najugroženiji sugrađani dobili pakete pomoći od grada i Crvenog krsta, pomoć dobija...

Najugroženiji sugrađani dobili pakete pomoći od grada i Crvenog krsta, pomoć dobija 2.500 porodica

0

U okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva, danas je dodeljeno 1200 paketa socijalno ugroženim porodicama i pojedincima u magacinu Crvenog krsta u Petrovaradinu.

Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih i 1200 higijenskih paketa, kao i 600 metara ogrevnog drveta. Pomoć će dobiti oko 2500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada.

Podeli paketa pomoći prisustvovala je Ljiljana Koković, savetnica gradonačelnika Novog Sada, koja naglašava da nastavljaju uspešnu saradnju sa Crvenim krstom.

Ove godine Grad je izdvojio iz budžeta Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu sredstva za realizaciju programa za direktno ublažavanje siromaštva, kojim je obezbeđeno 1200 prehrambenih, 1200 higijenskih paketa i 600 metara ogrevnog drveta – rekla je Koković i dodala da je Vrednost ovog programa 7,6 miliona dinara.

Pomoć je namenjena za 2500 socijalno ugroženih sa teritorije Novog Sada.

Dragan Lazić, sekretar organizacije Crvenog Krsta, naglašava da uz pomoći donacije kompanije “Marera properties doo” renovirali magacin, što je od velike važnosti jer će ubuduće korisnici usluga imati bolje uslove preuzimanje paketa.

Crveni krst će zahvaljujući podršci Grada, donatora i ljudi dobre volje nastojati kao i svake godine da nabavi novogodišnje paketiće za decu čiji su roditelji u stanju socijalne ugroženosti – rekao je Lazić i dodao da svake svake godine nabave i podele oko hiljadu paketića.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay