Početna Gradske teme Ponovo poništena javna nabavka za postavljenje semafora kod Najlon pijace

Ponovo poništena javna nabavka za postavljenje semafora kod Najlon pijace

0

Gradska uprava je ponovo poništila javnu nabavku za postavljanje semafora u Temerinskoj, kod Najlon pijace, jer je na tender ponovo stigla samo jedna ponuda koja prelazi procenjenu vrednost radova.

Uvidom u rešenje UGZI-a, da je ponuda Montopa iz Veternika, koja je stigla zajedno sa firmama „Tehnounion energy“ iz Sremske Kamenice, JKP „Put“, „Gratel“ i „Geoada“ iz Novog Sada vredna 17.249.919,38 dinara bez PDV-a, što je za više od 1,5 miliona dinara od procenjene vrednost od 15.550.000 dinara bez PDV-a.

U dokumentaciji Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije se navodi da ta raskrsnica bez semafora predstavlja opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.

U ponudi od letos ove firme su dale čak nižu cenu od sadašnje i tada su tražile 16.597.364 dinara bez PDV-a.

Tender za ove radove uskoro će biti ponovo raspisan, ali je neizvesno kada će semafor biti postavljen jer, prema svemu sudeći, grupa ponuđača nije spremna da se odrekne dela zarade.

Podsetimo, UGZI traži firme koje će urediti pešačke i biciklističke staze i postaviti semafora na uglu Temerinske, Ulice Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma na Vidovdanskom naselju, gde je trenutno samo pešački prelaz pred sam ulaz u Najlon pijacu.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay