Početna Gradske teme Najveći broj Novosađana za doček kod kuće

Najveći broj Novosađana za doček kod kuće

NOVOGODISNJI UKRASI

Većina građana Novog Sada, 69 odsto, dočekaće 2016. godinu u krugu porodice, a sa najbližima će u 80,4 odsto slučajeva poželeti dobro zdravlje, pokazalo je istraživanje Ninamedia Research, agencije za istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.
Na osnovu istraživanja koje je Ninamedia Research sprovela u periodu od od 8. do 11. decembra telefonskim anketiranjem na reprezentativnom uzorku od 1,208 ispitanika na teritoriji Novog Sada pokazuje da će 7,6 odsto Novosađana proslaviti novogodišnju noć na privatnim žurkama, 5,8 odsto su za ovu priliku izabrali restorane, kafane i klubove, a 4,6 odsto će negde otputovati.

Anketa pokazuje da 5,5 odsto građana još nije odlučilo gde će za doček, 3,3 odsto će se okupiti na Trgu slobode, 2,1 odsto građana doček Nove godine provešće radno, dok dva odsto sugrađana navodi da će slavi Novu godinu,

Poređenjem rezultata istraživanja Ninamedia Research iz 2010. godine, primećuje se da u je broj građana koji će dočekati ponoć u krugu porodice i kod kuće približno isti, jer je 2010. godine 70,5 odsto bilo kod kuće za praznik.

Autor: FoNet
Foto: Tanjug