Početna Sport Izabrani najbolji novosadski sportisti u 2015. godini!

Izabrani najbolji novosadski sportisti u 2015. godini!

0

Sans 3

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je tradicionalnoj svečanosti “Sportista godine Grada Novog Sada” koju organizuje Sportska asocijacija Novog Sada. Svečanosti koja se organizuje 41. put prisustvovali su brojnih sportisti, sportski radnici, privrednici i novinari.

Tom prilikom Predrag Svilar čestitao je sportistima na izuzetnim sportskim rezultatima postignutim u 2015. godini poželevši im još mnogo uspeha u budućem radu.
Iza nas je još jedna izuzetno uspešna sportska godina i veoma smo ponosni na sportiste koji su na najbolji način predstavljali Novi Sad i Srbiju. Poslednje dve godine su po svim statistikama godine koje spadaju među najtrofejnije po broju osvojenih šampionskih, svetskih, evropskih i državnih titula. Iza svih ovih osvojenih rezultata stoji veliki rad za koji su zaslužni isključivo sportisti i njihovi treneri, a Grad će i dalje nastaviti sa podrškom kako bi im obezbedio još bolje uslove za rad – izjavio je Predrag Svilar.

Priznanja za najbolje sportiste Novog Sada se tradicionalno dodeljuju u devet kategorija. Najbolja ženska ekipa u 2015. godini je ekipa Stonoteninskog kluba „Radnički“, titula za najbolju mušku ekipu pripala je Rukometnom klubu „Vojvodina“, a za najbolji klub u celini proglašen je Odbojkaški klub „Vojvodina NS seme“.

U kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolju je i ove godine proglašena svetska prvakinja, stonoteniserka Borislava Perić –Ranković članica Stonoteniskog kluba „Spin“, a najuspešniji trener je Goran Obradović iz Atletskog kluba “Vojvodina”. Najbolja novosadska juniorka u 2015. godini je Sanja Vukašinović iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ , a najuspešniji junior je vaterpolista „Vojvodine“ Milan Vitorović.

Za najboljeg novosadskog sportistu i sportistkinju u 2015. godini izabrani su oni takmičari koji već tradicionalno postižu dobre rezultate na međunarodnim takmičenjima. Svetska zvezda skoka u dalj Ivana Španović i ove godine je izabrana za najbolju sportistkinju Novog Sada. Za najboljeg sportistu proglašen je rvač Vladimir Stankić, član Rvačkog kluba „Novi Sad“ koji je osvojio srebrnu medalju na Evropskom šampionatu u Poljskoj .

-Želim da se zahvalim Gradu Novom Sadu bez čije podrške ne bi bilo ni ostvarenog uspeha, a ovo priznanje predstavlja veliki podstrek za sve ono što me očekuje u budućnosti– istakao je Vladimir Stankić.