Početna Gradske teme Najviše brucoša na FTN-u: Više od 9.000 prijavljenih na mesta u Univerzitetu...

Najviše brucoša na FTN-u: Više od 9.000 prijavljenih na mesta u Univerzitetu u Novom Sadu

0

Više od 9.000 završenih srednjoškolaca konkurisalo je za mesta na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu. Polaganje prijemnih ispita za upis u prvom upisnom roku za akademsku 2022/23. godinu je završeno, a najveće interesovanje je za Fakultet tehničkih nauka.

U prvom upisnom roku na neki od ukupno 29 studijskih programa osnovnih studija, najviše njih se odlučilo za FTN. Nakon završetka polaganja prijemnog ispita, 2.397 brucoša je odlučilo da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, što je 52 brucoša više u odnosu na prošlu godinu.

Upis za one kandidate koji su prijemni ispit položili na Fakultetu je trajao od 5. do 8. jula 2022. godine.

Prvog dana upisivali su se kandidati koji su po osnovnoj želji rangirani u okviru kvote za budžet, a drugog i trećeg dana upisa organizovane su prozivke za sve ostale kandidate. Poslednjeg dana održana je generalna prozivka tokom koje su do tada neupisani kandidati mogli da biraju studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mesta.

Brucoši koji su položili odgovarajući prijemni ispit na nekom drugom fakultetu (sa minimalno osvojenih 14 bodova), mogu se upisati na studijske programe FTN-a na kojima je ostalo slobodnih mesta. Upis će se za ove kandidate održati 11. i 12. jula 2022. godine.

Preostala slobodna mesta mogu se pogledati na sajtu fakulteta.

Izvor: blic.rs
Foto: Wikipedia