Početna Gradske teme Najviše novca za obnovu objekata u Kineskoj četvrti

Najviše novca za obnovu objekata u Kineskoj četvrti

0

Za investicije Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove ove godine će biti izdvojeno više od 1,4 milijarde dinara iz gradske kase, što je za oko 343,4 miliona manje nego lane.

Veći deo novca, 1.363.527.834 dinara, biće obezbeđen iz opštih prihoda i primanja budžeta, dok neraspoređen višak prihoda iz ranijih godina iznosi gotovo 69,2 miliona.

Kao i lane, najviše novca, oko 549,3 miliona dinara, namenjeno je za projekat Evropske prestonice kulture, što podrazumeva nastavak rekonstrukcije objekata u Kineskoj četvrti, kao i gradnju Kulturne stanice na Novom naselju (58,6 miliona dinara), trospratne zgrade površine 3.500 kvadratnih metara. Devetocifreni iznosi predviđeni su za gradnju vrtića na Grbavici, u Ulici Miše Dimitrijevića, 310 miliona dinara, te za kapitalno održavanje objekata, tačnije nastavak radova na podtribinskom prostoru na stadionu u Rumenačkoj 152, za trafostanicu, sanaciju konstrukcije nosećih elemenata i drugo. Osim toga, gotovo 113,9 miliona dinara namenjeno je za projektnu dokumentaciju i stručni nadzor.

Na kapitalno održavanje će biti utrošeno 60 miliona dinara, a reč je o nekoliko objekata na Tvrđavi, u Ulici Pavla Papa 11, Slanoj bari, u Stepanovićevu, kao i o Gradskoj kući i zgradi Skupštine.

Za gradnju objekta za potrebe vatrogasaca u Futogu u Ulici cara Lazara predviđeno je oko 53,7 miliona, dok će za investiciono održavanje zgrade mesne zajednice u istoj ulici biti izdvojeno oko 48,9 miliona. Izgradnja kapele u Rumenki koštaće 34,2 miliona, a objekta u Radničkoj 32 skoro 24,5 miliona.

Nabavka administrativne opreme koštaće 15,5 miliona, a rekonstrukcije Mađarskog kulturnog centra i KUD “Bukovac” po šest miliona, dok će radi opreme za obrazovanje, nauku i kulturu i sport biti izdvojeno milion dinara. Za izgradnju Doma penzionera u Ledincima u Zmaj Jovinoj 19 predviđeno je 9,8 miliona.

Izvor: Dnevnik.rs/J. Vukašinović
Foto: Pixabay