Početna Gradske teme Nakon žalbi Novosađana, metadonski centar biće izmešten u Dom zdravlja

Nakon žalbi Novosađana, metadonski centar biće izmešten u Dom zdravlja

0

Metadonski centar Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine biće izmešten iz Ulice Mikole Kočiša u jedan od objekata novosadskog Doma zdravlja, poručio je gradonačelnik grada Miloš Vučević.

– Ispunili smo zahtev da se izmesti Metadonski centar i on neće biti na toj adresi, nego će verovatno da ide u neki Dom zdravlja. Ali onda će da uslede pitanja zašto u nečiji Dom zdravlja. Moramo da se zapitamo da li je svako od nas spreman da bude deo procesa koji rešava probleme ili je lagodnije izabrati poziciju kibicera – rekao je Vučević u gostovanju na Radio-televiziji Vojvodine.

Kao razlog za, kako kaže, dugogodišnji nemar po pitanju centra, Vučević navodi da će uvek biti toga “da se neko krije iza kakvog pravilnika ili odluke, ali da svi znamo da ova problematika nije iz leta 2017. godine”, misleći na period kada su stanari okoline Hajduk Veljkove počeli da se žale nadležnima na prisustvo zavisnika i na njihovo ponašanje. On je dodao da izveštaji policije pokazuju da je na tom lokalitetu prijavljeno samo jedno krivično delo.

On je potvrdio da su, nakon pisanja medija o tom problemu, reagovali komunalna policija i Gradsko zelenilo, da je lokalitet u ulici Mikole Kočiša saniran, uređen i da je zamenjena rasveta.

Podsetimo, građani ulica Mikole Kočiša, Drinske, Prištinske i Hajduk Veljkove nekoliko meseci ukazuju da imaju probleme u ovom delu grada.

Prema njihovim rečima, neposredna blizina Metadonskog centra i veliki broj korisnika koji svakodnevno dolaze po terapiju ugrožavaju i ometaju normalno kretanje njihove dece i njih samih, u ovim ulicama.

Oni naglašavaju da neretko doživljavaju i upade i provaljivanja narkomanskih zavisnika u dvorišta i kuće, koji galamom i pretnjama dovode u pitanje bezbednost svih stanovnika kvarta.

Izvor: RTV/021
Foto: 021

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here