Početna Gradske teme Naplaćivaće se parkiranje u delu Podbare i okolini Ulice Save Kovačevića gde...

Naplaćivaće se parkiranje u delu Podbare i okolini Ulice Save Kovačevića gde su nedavno rekonstruisana parking mesta

0

Pojedine ulice na Podbari, kao i one u okolini Ulice Save Kovačevića od 1. oktobra ulaze u zonu naplate parkiranja.

Kako su rekli u JKP „Parking servis“, u plavu zonu naplate ući će Ulica Marka Miljanova, Šumadijska, zatim privremena parkirališta u Kosovskoj i Dušana Vasiljeva, ali i sama Ulica Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona. Iz tog preduzeća napominju da je staro pravilo da oni koji traže parking, pre svega parkiraju u ulicama koje nisu u zoni naplate, a stanari koji imaju godišnje stanarske karte ostaju bez mesta, ispred ili u okolini svojih zgrada. Zato tvrde da se činom naplate zavodi red na parkiralištima u pojedinim delovima grada, a najviše dobijaju stanari koji žive na tim adresama, piše Dnevnik.

Iz JKP „Parking servis“ podsećaju da su u prethodnom periodu radnici tog preduzeća rekonstruisali i izgradili nova parking mesta u ulicama koje se nalaze u okolini Save Kovačevića. Pri kraju su radovi koji se izvode i u samoj toj ulici, te će i ceo taj kraj ući u plavu zone naplate. Radi se još o ulicama Zmaj Ognjena Vuka, Berislava Berića, Kraljevića Marka , Felegi Tivadara i Save Ljubojeva.

Pravo na stanarsku kartu zadržavaju svi koji u ličnoj karti imaju prijavljeno mesto prebivališta u ulicama koje su pod naplatom, a imaju automobil na svom imenu. Cena je 130 dinara na mesečnom nivou, a može se kupiti na blagajni „Parking servisa“ u Ulici Filipa Višnjića 47.

Stanari koji imaju godišnju stanarsku parking kartu mogu parkirati u svojoj ulici, ali i u bloku u kojem stanuju. Putem Rešenja koje dobiju, određuju se ulice u kojima im važi stanarska karta, navode u „Parking servisu“.

Izvor: Dnevnik
Foto: JKP Parking servis