Početna Gradske teme Radove na kanalizaciji u Veterniku “pomera” prigovor na posao od 43 miliona

Radove na kanalizaciji u Veterniku “pomera” prigovor na posao od 43 miliona

0

Radovi na izgradnji kanalizacije u slivu ulice Nova 105 u Veterniku moraće da čekaju, jer je uložen prigovor na javnu nabavku.

Prigovor na posao vredan gotovo 43 miliona dinara je podnet nakon što je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pre nekoliko dana izabrala ponuđača na tenderu.

Kako god da Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odluči, jasno je da će se gradnja kanalizacione mreže u Veterniku u nekoliko novih ulica južno od groblja i kružnog toka, odložiti za nekoliko nedelja ili meseci.

UGZI je na tenderu posao dodelio preduzeću “Graditelj NS”, sa podizvođačem “KLM Inženjerin”, jer su imali najpovoljniju ponudu od 42,8 miliona dinara. Osim njih, “”AB & CO” i “Tron tex” su se ponudili da rade posao za 45,6 miliona dinara, dok su “Imperial Buildings” i “Geotehnika NS” tražili 45,8 miliona. Sva tri ponude su imale rok za obavljanje radova od 180 dana.

Kako je “Graditelj NS” dao ponudu od oko tri miliona dinara manju od konkurencije, a i od procenjene vrednosti, UGZI mu je dodelio posao. Koji je razlog da jedan od druga dva ponuđača podnese prigovor nije poznato, jer to nije navedeno u obaveštenju UGZI-ja.

Prema tehničkoj dokumentaciji, predviđena je izgradnja kanalizacije u ulicama Nova 101, 102, 103, 104, 105 i 105 sa krakovima, a neke od njih su već dobile imena – Ilije Rajačića Mirona, Slavka Gavrilovića, Dimitrija Kirilovića i Patrijarha Vikentija.

U ovim ulicama bi 93 objekta trebalo da dobije kućne priključke i tako bude povezano na kanalizaciju Novog Sada.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay