Početna Gradske teme Napreduju radovi na izgradnji hale na Rimskim šančevima

Napreduju radovi na izgradnji hale na Rimskim šančevima

0

Milos Vucevic

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji treće hale na Rimskim šančevima koja je namenjena za proizvodno-magacinske usluge. Sastavlјena je iz dve potpuno nezavisne multifunkcionalne celine od kojih svaka ima prateće sadržaje. U cilјu unapređenja rada malih i srednjih preduzeća kao važnih pokretača industrijskog rasta i novog zapošlјavanja, Grad Novi Sad preko JP “Poslovni prostor” intenzivno radi na razvijanju proizvodno-zanatsko-magacinskog prostora u radnoj zoni “Rimski šančevi” u Novom Sadu. Radna zona “Rimski šančevi” predstavlјa dugoročni projekat koji kao krajnji rezultat treba da obezbedi 50.000,00m2 korisnog poslovnog prostora namenjenog različitim oblicima poslovnih inkubatora, radionica, proizvodnih pogona i slično.

Radovi na izgradnji multifunkcionalne hale uveliko traju, a ona će po okončanju svih procesa biti veličine 3300 m2 i namenjena za proizvodne i mašinske pogone. Ukupna ulaganja u proizvodne hale na Rimskim šančevima, u poslednje dve i po godine iznose 250 miliona dinara. To su sredstva konkretno usmerena u investicije za razvoj malih i srednjih preduzeća. Hala koja se gradi trenutno, moći će da bude ponuđena i dvoma zakupcima, jer je tako projektovana, a čekamo da nađemo zakupce za Halu 2, čim se završi njena fasada. Možemo da konstatujemo da se radovi u ovom delu industrijske zone, odnosno radne zone Rimski šančevi odvijaju dobrom dinamikom, dok će u maju krenuti izgradnja fabrike u Radnoj zoni Sever 4 veličine 28500 m2 za kompaniju ‘Lir’ – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i naglasio da Novi Sad mora da se razvija i ide napred, a da je budućnost u izgradnji, razvijanju radnih zona u gradu i u otvaranju što više fabrika.

Izgradnja prve hale na Rimskim šančevima završena je 2012. godine. Površina objekata izgrađenog prvenstveno za magacinske potrebe, ali i prilagođenog za proizvodnu delatnost, iznosi 1446,15m2. Izgradnja druge hale na Rimskim šančevima započeta je 2015. godine i obuhvata površinu od 5000m2. Završen je građevinski objekat kao i uređenje partera. Veći deo objekta je namenjen za proizvodne usluge, a manji deo za magacinski prostor. Hala je sastavlјena iz više multifunkcionalnih prostora sa pratećim sadržajima i magacinskog prostora.

Izgradnja treće hale na Rimskim šančevima površine od 3302,74m2 započeta je 2015. godine, a ugovoreno trajanje radova je 15 meseci.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad