Početna Danas u gradu Pravac Miting – novi saobraćajni znak danas u Novom Sadu

Pravac Miting – novi saobraćajni znak danas u Novom Sadu

image-208d7f9c58c72ab8559004458b0fd130853d3527ad2ad5d1e6608a6c82dd8635-V - Copy

Danas u 17 časova, u Novom Sadu, počeo je miting Srpske napredne stranke, a tim povodom u gradu su se pojavili i novi “saobraćajni znaci” – bele table sa plavom strelicom na kojima piše “Miting”. Naravno, strelice pokazuju pravac gde se održava današnje predizborno okupljanje naprednjaka.

Kako kažu Novosađani, nekoliko automobila bez obeležja prošlo je kroz grad i okačilo ove “znakove”, a najviše ih ima iz pravca Keja i Autobuske stanice.

sns

Na plato oko spomenika Svetozaru Miletiću, ljudi su pristizali u grupama iz pravca mosta Duga, okolnih bulevara, ulice Modene, Zmaj Jovine, Dunavske i Železičke stanice.

Prostor oko stadiona Karađorđe i Spensa praktično je pretvoren u parkiralište, te zbog velikog broja parkiranih autobusa podseća na autobusku stanicu.

Foto: Nenad Mihajlović
Foto: Nenad Mihajlović

Zanimljivo je da je među okupljenim pristalicama SNS-a veliki broj starijih ljudi, Roma i onih koji su došli iz okolnih mesta, ali i čitave Srbije te ne čudi što je njima centar Srpske Atine nepoznanica i neko je morao da ih uputi na odredište zvano “Miting”.

SNS miting (1)

Prisutnima se na samom početku obratio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je žestoko napao konkurente iz DS-a i drugih stranaka tvrdeći da “Novom Sadu više Beograd neće biti ni za šta kriv”.

Inače, skup koji je u toku obezbeđuje veliki broj policajaca, raspoređenih na punktovima u užem centru grada koji je u toku dana oblepljen predizbornim plakatima Srpske napredne stranke.

SNS miting (2)

Autor: NSHronika.rs
Foto: Aleksa Simurdić; Nenad Mihajlović