Početna Gradske teme Napreduju radovi na izgradnji novog Žeželjevog mosta

Napreduju radovi na izgradnji novog Žeželjevog mosta

obilazak mosta10

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, obišao je radove na izgradnji Žeželjevog mosta.

“Mi smo učinili sve, a činićemo i dalje, da se izgradnja mosta završi u što kraćem roku, i to kažem kao gradonačelnik, a kao građanin Novog Sada mogu reći da su Novosađani veoma nstrpljivi da vide kraj ovih radova. Mislim da smo pokazali visok nivo tolerancije i sa pravom očekujemo novi most što hitnije”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Evropska komesarka za transport Violeta Bulc izjavila je da Evropska unija ohrabruje sve svoje partnere u regionu da ulažu u infrastrukturu, posebno saobraćajnu infrastrukturu, jer, kako je ocenila, to je način da se povežu ljudi, doprinese biznisu i ubrza razvoj bilo koje zemlje u okruženju.

obilazak mosta12

“Drago mi je što je EU u mogućnosti da doprinese izgradnji veoma važnog mosta za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Most je deo evropskog koridora i igra vitalnu ulogu u povezivanju dva dela Evropske unije, to jest centralni deo sa Bugarskom i dalje”, kazala je Violeta Bulc.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović takođe je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim vođenjem projekta, ali i uverenje da će dolazak komesarke za transport značiti veliki preokret.

“Pokrajina je, kao i Grad, spremna da finansira deo svog učešća u realizaciji projekta. Nadamo se da ćemo do kraja sledeće godine imati nov Žeželjev most, uređene pristupne saobraćajnice, što predstavlja potpuno novu fazu projekta koja tek treba da se započne. Zahvalnost dugujemo i Zorani Mihajlović koja je uspela da otkloni probleme iz ranijeg perioda i da sada, sa poboljšanjem hidrološke situacije, možemo da vidimo bolje i organizovanije gradilište. Verujem da više neće biti probijanja rokova”, zaključio je Mirović.

obilazak mosta

Ministarka Zorana Mihajlović naglasila je da je u prethodnim godinama nedostajala komunikacija između Vlade Srbije i Pokrajine, ali i da je sada situacija promenjena.

“Mi smo u dnevnoj komunikaciji, i sa Pokrajinom i sa Gradom Novim Sadom, kojem se posebno zahvaljujem, jer je bio pokretač da pre dve godine ponovo krenemo da radimo. Gradilište izgleda potpuno drugačije u odnosu na moj poslednji obilazak, i nadam se da ćemo sledeće godine otvoriti ovde saobraćaj, pre svega železnički, ali odmah zatim i putnički”, istakla je Zorana Mihajlović.

Autor: NsHronika
Foto: Grad Novi Sad