Početna Gradske teme Naselje “Liman” sve više liči na deponiju

Naselje “Liman” sve više liči na deponiju

2015-08-17-09.47

Stanovnici Limana se sve više susreću sa pojavom deponija na mestima gde su se nalazi kontejneri, jer izgleda kao da su postojeći kontejneri nestali. Kako se može čuti od žitelja, na sve više mesta gde su godinama stojali kontejneri, sada nema posuda za odlaganje smeća, pa se tu prave deponije.

2015-08-17-09.48

Na sajtu mesne zajednice “Liman” su tako sada objavili i fotografije deponija u ulicama Milke Grgurove i Drage Spasić, u kojima se već danima gomila smeće, a JKP “Čistoća” ništa ne preduzima. Takođe, građani kao da ne primećuju da su kontejneri nestali i otpad odlažu na asfalt.

Doduše, mora se reći da su iz Čistoće kontejner ispraznili, ali da ga opet nisu vratili na mesto, u ograđen prostor predviđen i zidan baš za kontejnere za smeće. Građani opet baš tu, u taj prostor, bacaju svoje smeće jer je to prostor za tu namenu i ozidan. Sem toga, nekada je u tom prostoru bilo četiri (neki građani kažu i pet) kontejnera, a sada se njihov broj smanjio na jedan. A broj stanara u okolnim zgradama se povećao, jer se na svakoj dozidao po jedan sprat, sa novim stanovima“, navode na sajtu MZ Liman.

2015-08-17-09.48.34

Slična situacija je i u ulici Drage Spasić, gde se pored jednog kontejnera pravi deponija.

DS1

U mesnoj zajednici kažu da se “građani s pravom žale na ruglo” i ističu da ovako ružna i prljava Mesna zajednica Liman “nikad nije bila. Nikad”.

Autor: 021.rs
Foto: MZ Liman