Početna Gradske teme Nastavlja se gradnja vodovoda u Bockama

Nastavlja se gradnja vodovoda u Bockama

0

Novi Sad će u ovoj i narednoj godini izdvojiti 225 miliona dinara za nastavak gradnje vodovodne mreže u Bockama.

Ovo će biti druga faza radova, a prvi deo od 50 miliona dinara će već sada biti preraspoređen rebalansom iz budžeta grada kao kapitalna subvencija JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Kako se navodi u odluci, do sada je u okviru prve faze radova u Bockama, koja je obuhvatila prvu visinsku zonu naselja, izgrađena vodovodna mreža u dužini od gotovo 5,3 kilometra i napravljen 171 priključak na vodovod. U drugoj fazi radova, koja obuhvata ostale tri visinske zone u ovom naselju, planira se gradnja vodovodne mreže ukupne dužine od 9,7 kilometara, zatim dva rezervoara i tri pumpne stanice.

Trenutno je u toku izrada tehničke dokumentacije za ove radove i kada se to završi sledi otkup i uknjižba parcela koje su predviđene za izgradnju budućih rezervoara, a to će uraditi Uprava za građevinsko zemljište i investicije uz vađenje građevinske dozvole.

U Vodovodu navode da će se realizacijom ovih radova, koji su procenjeni na 225 miliona dinara, a biće plaćeni iz ovogodišnjeg i iz budžeta za 2022. godinu, rešiti dugogodišnji komunalni problem stanovnika Bocki.

Izvor: 021
Foto: Pixabay