Početna Gradske teme Nastavljaju se novosadske dečije Zimzarije

Nastavljaju se novosadske dečije Zimzarije

01

Drugi deo manifestacije 5. novosadske dečije Zimzarije nastavlja se sutra i trajaće do 14. januara na različitim lokacijama u gradu. Više od 4.500 novosadskih mališana učestvuje u različitim programima Zimzarija koje su počele 23. decembra.

Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ okupio je ove godine preko 25 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci uzrasta od 4 do 14 godina, tokom zimskog raspusta, zajedno ponudili 100 kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih programa.

13

U nastavku drugog dela Zimzarija veliki broj deca će imati priliku da učestvuje u programima njihovog Kreativnog kampa koji će se održavati u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ svakog radnog dana od 10 do 13 časova.

Tokom kampa deca će imati priliku da uče uz pomoć mape uma, da prave eksperimente, uživaju u muzici, upoznaju nove zemlje i kulture i svoju kreativnost podstaknu pravljenjem reljefa i građevina od različitih materijala. Mali muzičari oprobaće se u školi rokenrola Kulturnog skloništa, pevajući i svirajući gitaru i bubnjeve. U Muzeju Vojvodine deca će bolje upoznati vojvođanska sela i najstarija zanimanja kroz kreativna predavanja i radionice.

Najmlađi Novosađani – sportisti biće u prilici da se oprobaju u adrenalin parku, da vežbaju aikido, kapueru, zumba ples ili ritmičku gimnastiku, ali i da jačaju optimizam i emocionalnu inteligenciju kroz radionice Smeh joge u Zabavnom parku „Starli“. Na istom mestu ih očekuje i interaktivna radionica Udruženja za zaštitu životinja, sportski dan i veliki novogodišnji maskenbal, kada će najmaštovitije maske osvojiti i vredne nagrade!

09

Radionice će se održavati u Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Muzeju Vojvodine, OŠ „Petefi Šandor, Kulturnom skloništu, Centru za kognitivni razvoj „Arsandrea“, Zabavnom parku „Starli“, Adrenalin parku „Zemlja čuda“, u prostorijama Aikido Ikeda Dojo i Zumba Kids i na Kapuera akademiji Novi Sad.

Potrebno je prijaviti učešće za gotovo sve programe jer je broj dece – učesnika radionica ograničen. Skoro sve radionice i programi su besplatni, dok se participacija za Adrenalin park „Zemlja čuda“ plaća 150 dinara.

11

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Novosadskedečijezimzarije.info