Početna Kultura Gala koncert SNP-a “Kad je opera srela film” na repertoaru u sredu...

Gala koncert SNP-a “Kad je opera srela film” na repertoaru u sredu 13. januara

0

7092-kad-je-opera

Novogodišnji gala koncert solista, hora i orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta održaće se u sredu, 13. januara u 19 časova.

Koncert nosi naziv “Kad je opera srela film” i izvodi se na srpskom, italijanskom i engleskom jeziku. Diriguje Mikica Jevtić, a gost programa biće Irina Brodić, dečiji sopran.

Ostalo je još malo karata u prodaju, a pošto ih nije moguće rezervisati putem interneta, preporučujemo vam da pohitate u SNP!

– Ljubav ne priznaje godine! Kada je Opera, ta vremešna dama, srela tri stotine godina mlađi medij, film, desio se čaroban spoj. Njega su prepoznali brojni režiseri koristeći u ključnim situacijama svojih aktera operske arije kao označitelje sudbinskih trenutaka, antologijskih scena, nezaboravnih inserata. Ni operski umetnici nisu imuni na film. Muzika koja prati sedmu umetnost često je toliko zavodljiva da zna da se podvuče pod kožu onih koji se kunu u Travijatu, Tosku, Lučiju. Ansambl Opere Srpskog narodnog pozorišta na početku nove, 2016. godine, poziva publiku da prisustvuje Novogodišnjem gala koncertu „Kad je opera srela film“ i bude deo čarobog spoja operske i filmske muzike…

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: SNP