Početna Gradske teme Naučno-tehnološki park traži članove, poziv inovativnim kompanijama do 4. oktobra

Naučno-tehnološki park traži članove, poziv inovativnim kompanijama do 4. oktobra

0

Naučno-tehnološki park u Novom Sadu raspisao je javni poziv upućen svim inovativnim, tehnološko-razvojnim kompanijama za članstvo u ovoj ustanovi.

Javni poziv otvoren je do 4. oktobra.

Pravo učešća imaju tehnološka preduzeća koja se bave inovacionim delatnostima, odnosno razvojem novih ili unapređivanjem postojećih proizvoda, procesa i usluga mikropreduzeća, kao i mala, srednja i velika preduzeća.

Ugovor o članstvu u NTP-u zaključuje se na period od tri godine, s mogućnošću produženja ugovora. Tehnološko-razvojnim kompanijama namenjeno je 6.760 kvadrata od kompletno raspoloživog prostora ovog objekta.

NT Park će, kako poručuju, na jednom mestu obezbediti rad i povezivanje inovacionih, startap kompanija, istraživačkih i razvojnih centara velikih kompanija i Univerziteta Novog Sada.

“Cilj NTP-a jeste pružanje infrastrukturnih i stručnih usluga svojim članicama – visokotehnološkim i srednjetehnološkim privrednim društvima, inovacionim organizacijama, naučnoistraživačkim i visokoškolskim ustanovama, s ciljem što brže primene i razvoja novih tehnologija, povezivanja privrede, nauke i nastave, kao i radi stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu”, navode u NT Parku.

Projekat realizuju Vlada Srbije i Pokrajinska vlada uz finansijsku podršku Evropske investicione banke, u okviru kojeg je predviđeno finansiranje izgradnje naučnotehnoloških parkova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Prvi deo objekta, koji koristi Fakultet tehničkih nauka, završen je u januaru 2020. godine i trenutno je u funkciji. Završetak radova na drugoj fazi – izgradnji prostorija NTP-a očekuje se u oktobru ove godine, nakon čega će se stvoriti uslovi za početak rada.

Javni poziv za startap kompanije – članice parka biće raspisan u drugoj polovini septembra.

Izvor: 021.rs
Foto: Facebook