Početna Gradske teme Novi rekviziti za fizičko u Osnovnoj školi “Jovan Dučić”

Novi rekviziti za fizičko u Osnovnoj školi “Jovan Dučić”

0

Ruska kompanija „RZD International” donirala je Osnovnoj školi „Jovan Dučić”, u Petrovaradinu, rekvizite za nastavu fizičkog vaspitanja.

Novi rekviziti u vrednosti od pola miliona dinara uručeni su direktorki škole Ružici Pavlović od strane direktora kompanije Mansurbek Sultanov, uz prisustvo članice Gradskog veća za obrazovanje Dine Vučinić i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolta Sakalaša.

– Iako Grad Novi Sad izdvaja velika sredstva, čak 6,2 milijarde dinara za obrazovanje, dragocena nam je svaka donacija kako bi naši učenici imali što bolje uslove u školama. Ova kompanija je izdvojila značajna sredstva za OŠ „Jovan Popović”, 2019. godine su rekonstruisali salu za fizičko, potpuno su opremili informatički kabinet i predstavljaju dobar primer društveno odgovornog poslovanja. Juče je počela nova školska godina, učenici u školu idu redovno i nadam se da će takva situacija potrajati što duže i da će ovakvih događaja biti sve više – izjavila je Vučinić.

Direktor kompanije „RZD International” Mansurbek Sultanov rekao je da su sportski rekviziti poklon učenicima škole za početak školske godine.

Direktorka škole se zahvalila Sultanovu na svemu što je ruska kompanija učinila za školu i naglasila da će poklonjeni rekviziti doprineti kvalitetu nastave fizičkog vaspitanja i radu školskih sekcija, kao i uspehu učenika na sportskim takmičenjima.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad