Početna Gradske teme “Navip” prodaje imovinu u Petrovaradinu: 67 miliona za 22 objekta

“Navip” prodaje imovinu u Petrovaradinu: 67 miliona za 22 objekta

Beogradski “Navip ad” u stečaju ponudio je na prodaju po početnoj ceni od 67 miliona dinara 22 objekta, mašine i opremu na prostoru Petrovaradina.

U celini, čija je početna cena 40,2 miliona dinara, je 13 objekata na Karlovačkom putu, kao i mašine i oprema za proizvodnju vina.

Po početnoj ceni od 26,9 miliona dinara ponuđena je celina sa osam državnih objekata na kojima “Navip” ima pravo korišćenja na Bukovičkom putu.

Javno nadmetanje za imovinu Navipa u Petrovaradinu zakazano je za 3. februar, a depozit za učešće na javnom nadmetanju je 30 miliona dinara.

“Navip” je i ranije pokušao da proda svoju imovinu. Tako je prethodno oglašavao prodaju imovine u vrednosti od 1,1 milijardu dinara, ali je ta prodaja bila otkazana odlukom suda.

U novembru je ovo preduzeće oglasilo prodaju pokretne i nepokretne imovine čija je procenjena vrednost bila veća od 60 miliona dinara, a u okviru te ponude nalazilo se i šest objekata u Petrovaradinu.

“Navip” je u bankrotu od 2015. godine, a rešavanje pitanja imovine ovog preduzeća od značaja je i za Novi Sad, s obzirom na urbanističke planove aktuelne vlasti. Podsetimo da postoji ideja da se na prostoru Alibegovca sagradi turističko-rekreativni-sportski kompleks. Plan obuhvata i deo područja koje je u vlasništvu Navipa.

Potrebno je da se okonča stečaj u ovom preduzeću, kako bi nadležni znali sa kime mogu da pregovaraju u vezi sa ovim prostorom, radi razvijanja daljeg plana.

Podsetimo i da je analiza JP “Urbanizam” pokazala da prostor Alibegovca, koji obuhvata u većem delu prostor na kojem se nalaze vinogradi “Navipa”, ima veliki potencijal, u skladu sa čim su dali nekoliko predloga u kom pravcu bi područje moglo da se razvija u narednom periodu.

Izvor: 021/Tanjug
Foto: Pixabay