Početna Gradske teme Nedeljne šetnje Fruškom gorom

Nedeljne šetnje Fruškom gorom

0

Planinarska društva pripremila su za sutra tri rute pešačenja Fruškom gorom. PD “Naftaš” organizuje za decu i planinare početnike “izlet prvih ljubičica”, sa kraćom i dužom maršrutom, a PSD “Železničar” vodiće turu od Begeča do Grabova.

Maršruta kraćom stazom “Naftaša”, čiji je vodič Dragoljub Bane Gojkov, kreće od Paragova ka Popovici, stazom zdravlja, pa do planinarskog doma “Orlovo gnezdo” i završava ponovo u Paragovu. Soka Predojević vodiće dužu rutu koja će ići od Paragova ka Popovici, pa Kraljevom stolicom do planinarskog doma “Orlovo gnezdo”, a završetak staze je takođe na Paragovu.

Polazak je sa Železničke stanice, autobuskom linijom 72 koja kreće u 9.35 časova, a povratak je istom linijom, posle 14 časova.

Učesnici treba da ponesu hranu, a da opremu prilagode vremenskim prilikama, uz obavezne duboke cipele ili kvalitetne patike. Obavezno je poneti dovoljno vode, ili blago zaslađen čaj, kao i kvalitetnu obuću.

Više informacija možete dobiti na sajtu društva “Naftaš”, kao i pute telefona 065/27-42-315.

Za one koji vole rano da ustanu i u šetnju idu u prepodnevnim satima, preporučujemo pešačenje sa Planinarsko smučarskim društvom “Železničar” koja organizuje šetnju od Begeča, preko Banoštora, Grabova i Ravne, pa nazad, takođe, preko Banoštora do Begeča. Staza je sa blagim usponima dužine oko 14 kilometara.

Predeo je bogat sremušom koji je u tom periodu najpodesniji za branje.

Polazak je u 6.45 časova sa Železničke stanice autobuskom linijom broj 56 za Begeč. Vodič maršrute je Zoran Grčić-Grco, pa više informacija možete dobiti od njega putem telefona 063/543-681.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay