Početna Gradske teme Nelegalno izgradili vodovod, pa prevarili meštane Petrovaradina da im plate priključke

Nelegalno izgradili vodovod, pa prevarili meštane Petrovaradina da im plate priključke

Nepoznate osobe prethodnih dana su prevarile stanovnike naselja Karagača u Petrovaradinu tako što su ih navele da plate nelegalni priključak za nelegalnu vodovodnu mrežu koju su one same izgradile u delu tog naselja.

Kako navode iz “Vodovoda”, pri tome su pokušana dva nelegalna priključenja na magistralne cevovode za Petrovaradin i Sremske Karlovce koja su po hitnoj proceduri sankcionisana.

– Ovom prilikom apelujemo na stanovnike Karagače, kao i na sve stanovnike Novog Sada i svih prigradskih naselja da ne nasedaju na ovakve podvale i da sve informacije u vezi sa izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže mogu dobiti u našem Kontakt centru koji se nalazi u prizemlju Spensa ili na broj telefona 0800/333-021. Takođe, na isti broj telefona ili na e-mail adresu anonimne@vikns.rs mogu se prijaviti nelegalni priključci vode – navode iz “Vodovoda”.

Kako se dalje ističe u saopštenju, Novi Sad godinama unazad ima veliki problem sa nelegalnim priključivanjem objekata na legalno izgrađenu vodovodnu mrežu. Svake godine službe tog javnog-komunalnog preduzeća evidentiraju više od 200 pokušaja nelegalnog priključivanja na vodovodnu mrežu.

Legalno priključenje je moguće samo ukoliko postoji izgrađena legalna vodovodna mreža, kao i da su objekti legalni ili u postupku legalizacije. Takvih, legalnih priključaka, u Novom Sadu ima oko 50.000.

Kada su u pitanju nelegalna priključenja na legalno sagrađenu vodovodnu mrežu, a posebno na magistralne cevovode, takvi priključci se u zakonskoj proceduri i uz saradnju sa Komunalnom inspekcijom, odmah isključuju, a inspekcija podnosi prijavu protiv odgovornih lica.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay