Početna Gradske teme “Exit najveći kulturni izvozni proizvod Srbije”

“Exit najveći kulturni izvozni proizvod Srbije”

Jedan od vodećih svetskih muzičkih magazina, britanski “MixMag”, u svom septembraskom broju objavio je da je Exit festival najveći kulturni izvozni proizvod Srbije.

To je samo još jedna od pohvala koje na račun Exita stižu od strane najvećih svetskih medija, čime se samo potvrđuje i značaj i kvalitet festivala koji sveke godine početkom jula na Petrovaradinskoj tvrđavi okupi hiljade mladih iz svih krajeva ove naše planete.

Pomenuti britanski gigant, koji ima brojna izdanja i u drugim zemljama širom sveta, osvrnuo na važnost uloge Exita u razvoju domaće elektronske scene u izuzetno pohvalnom tekstu koji je predstavljen na srpskoj trobojci.

“MixMag”, između ostalog ističe da je “Exit festival iz studentskog protesta izrastao u brzorastuću festivalsku gromadu”.

Novinar Vil Krisp piše da Exit donosi bogat spoj različitih muzičkih žanrova, od indi roka, preko regea, sve do hevi metala, a da je jedan od ključnih pravaca oduvek bio i tehno.

Sagovornici časopisa “MixMag” bili su predstavnici Exita, ali i dobro poznati akteri beogradske klupske scene kao što su umetnik Bogomir Doringer i naš trenutno najuspešniji internacionalni DJ Tijana T.

Oni su dali svoj lični uvid u to na koji način su Exit i domaća tehno scena promenili i osavremenili dotad izolovano srpsko društvo. Uz otvoreno pitanje da li su promene moguće uz pomoć muzike, magazin ističe da je “Exit definitivno nešto čime bi cela zemlja trebalo da se ponosi!”

Tokom ove godine o Exitu su se u svojim tekstovima pohvalno izrazili “Guardian”, CNN, BBC, MTV, “New York Times”, “Huffington Post”, “Economist” i brojne druge najuticajnije svetske medijske kuće.

Podsećamo da je prošle godine Exit proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme “European best destination”, a prethodnih godina proglašen je i za Najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada.

Izvor: Tanjug
Foto: EXIT Photo Team